Växtnära - Maj Fagerberg

• Organiser: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Contact person: Lotta Saetre
  • Utställning

Illustrationer av konstnären Maj Fagerberg. Utställningen visar motiv ur hennes böcker.

Öppet tisdag-söndag 11-17 i juli-augusti och fredag-söndag 11-17 i september, i östra flygeln, Linnés Hammarby.

Maj Fagerberg har bland annat gjort illustrationerna i Stefan Castas böcker "Humlans Herbarium" och "Gräsen vi lever av". För "Humlans Herbarium" blev de tilldelade Carl von Linné-plaketten.

"Sedan Stefan Casta fann mina barnböcker i Illustratörcentrums arkiv har jag mestadels arbetat med floror för barn. Då, 1993, kändes det främmande att jag skulle kunna illustrera en flora men när jag väl kom igång märkte jag att den världen redan fanns i mig lika levande som lusten att skapa bilder. Jag hoppas att det kan anas i utställningen som visas på Linnés Hammarby i sommar."

Växtnära - Maj Fagerberg

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum ännu ej klara. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.