A Sense of Space

• Date:
  • Location: Botaniska trädgården Linnésalen, Orangeriet Linneanum, Villavägen 6
  • Organiser: Gustavianum i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar och Almedalsbiblioteket.
  • Contact person: Daniel Skogsberg, Gustavianum
  • Kulturevenemang, Utställning

‘A Sense of Space’ is an exhibition featuring 15 works by the English artist Lynne Brown and celebrate the purchase by Uppsala University of two of the artist’s paintings, with motifs from Visby and Uppsala. Tuesday to Sunday, at 11.00-16.00.

The exhibition strive to celebrate the purchase by Uppsala University of two of the artist’s paintings, with motifs from Visby and Uppsala. The exhibit

‘A Sense of Space’ is an exhibition featuring 15 works by the English artist Lynne Brown. The exhibition was held at the Almedal Library in Visby from March 24th to April 6th, and is now on display for two weeks in Uppsala in the Orangery in the Botanical Garden.

Opening hours: Tuesday to Sunday, at 11.00-16.00. Free entrace.

Lynne Brown began her career as a Painting Conservator, but simultaneously started producing her own paintings. For the past twenty years she has worked as an artist, based in Cambridge, England. Brown explores in her paintings the relationship between place and the sense of space. Her paintings depict physical places but also the experience of these places. She is interested in capturing the sense of space that occurs when we encounter a place for the first time, but also in the most everyday and familiar places.

The exhibition is produced by Gustavianum in association with the Almedal Library and the Linnaean Gardens of Uppsala University.

A Sense of Space

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 11 juni – 30 juli kl. 17.30-19.00. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.