Växtnära illustrationer med Maj Fagerberg

2017-07-10

Från mitten av juli ställer Maj Fagerberg ut illustrationer från sina böcker på Linnés Hammarby. Hon har bland annat gjort illustrationerna i Stefan Castas böcker "Humlans Herbarium" och "Gräsen vi lever av". För "Humlans Herbarium" blev de tilldelade Carl von Linné-plaketten. Utställningen har fått namnet Växtnära är öppen 15 juli - 30 september.

Så här berättar Maj Fagerberg själv om sitt skapande: "Sedan Stefan Casta fann mina barnböcker i Illustratörcentrums arkiv har jag mestadels arbetat med floror för barn. Då, 1993, kändes det främmande att jag skulle kunna illustrera en flora men när jag väl kom igång märkte jag att den världen redan fanns i mig lika levande som lusten att skapa bilder. Jag hoppas att det kan anas i utställningen som visas på Linnés Hammarby i sommar."

Utställningen är öppen 15 juli - 30 september tisdag-söndag 11-17 i juli-augusti och fredag-söndag 11-17 i september, i östra flygeln, Linnés Hammarby.

Sten och kattfor, illustration av Maj Fagerberg, ur utställningen Växtnära, Linnés Hammarby 15/7-30/9 2017.