Uppsala linneanska trädgårdar

Forskare på egen hand, djupt inspirerad av Linné

  • Datum: 2017-05-20 kl 13:00 14:00
  • Plats: Linnéträdgården Orangeriet i Linnéträdgården
  • Föreläsare: Karin Berglund, Jessica Berglund
  • Webbsida
  • Arrangör: Linnés Uppsala, där Uppsala linneanska trädgårdar är en aktör.
  • Kontaktperson: Lotta Saetre
  • Föreläsning, Kulturevenemang

Föredrag av journalisten och författaren Karin Berglund och författaren och tecknaren Jessica Berglund. Föredraget hålls i Linnéträdgårdens orangeri under Linnés trädgårdsfest. Även kl. 15.30. Fri entré, men begränsat antal platser.

Karin Berglund har jobbat 28 år som reporter på Dagens Nyheter. Numera är hon frilansjournalist med trädgård som specialitet. Karin har skrivit ganska många trädgårdsböcker. Den senaste heter "Det var en gång en trädgård" och kom ut 2016. 

Några andra av Karin Berglunds böcker: Jag tänker på Linné, han som såg allt, Bonniers stora bok om Din trädgård (redaktör och huvudskribent), Längtans blommor, Med fingrarna i jorden och Samtal i trädgården.

Forskare på egen hand, djupt inspirerad av Linné

Motion – rekreation – kultur

Spela boule i Botaniska trädgården; cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet; prova på Qi Gong, Yoga och Taiji i Botaniska trädgården; dansa i Linnéträdgården.

Köp biljetter till en teaterföreställning eller konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Program 2017

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

Boulebanor i barockträdgården: på grund av vårens renovering och byte av lindar i barockträdgården har inte boulebanorna kunnat läggas ut som planerat. Eventuellt läggs det banor i augusti. Arrangör Örsundsbro SK.

Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 29 maj – 19 juni, kl. 11. För aktuell information hemsidan för arrangören Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 12 juni – 24 juli, kl. 17.30-19.00. För aktuell information hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Taiji i barockträdgården (framför Linneanum): måndagar och torsdagar kl. 18 i juni-augusti. För aktuell information hemsidan för arrangören Uppsala Wudang Pai.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: bland annat måndagar och torsdagar kl. 18, i juni och augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar