Fyll barockträdgården med blomsterprakt

• Date:
  • Location: Botaniska trädgården Barockträdgården, Dag Hammarskjölds väg
  • Organiser: Uppsala linneanska trädgårdar, Utbildningsförvaltningen Uppsala kommun och Kulturenheten dans Region Uppsala
  • Contact person: Lotta Saetre
  • Skolaktivitet

På sensomrarna blommar de växter som Uppsalas förskolebarn har planterat – potatis, lejongap, tagetes. Det sprakar i orange, gult och vitt till glädje för trädgårdens alla besökare. Hjälp oss att göra barockträdgården till en magnet både för människor och pollinerande insekter 2020! Obligatorisk föranmälan. Sista anmälningsdag onsdag 6 maj.

Under 1,5 timme får era barn ägna sig åt plantering och dans tillsammans med pedagoger från Botaniska trädgården och Kulturenheten Dans. Planteringen sker 26–29 maj (förskolor) och 2 juni (förskoleklasser). Vi delar in dagarna i fyra pass (kl. 9.15, 10.00, 10.45 och 12.15) om 2 x 45 minuter.

Plats: Barockträdgården i Botaniska trädgården. Ingång från Dag Hammarskjölds väg.

Samlingsplats: trappan vid Slottsgrinden

Tidsåtgång: 90 minuter

Lämplig ålder: förskolebarn från 4 år

Gruppstorlek: max 12 barn/grupp

Hitta hit: Stadsbussar (linje 1, 2 , 7, 11 och 12) stannar direkt utanför trädgården vid hållplatserna Blåsenhus, Evolutionsmuseet eller Segerstedthuset.

Mer informationbokning@botan.uu.se

Kostnad/lektion: Fristående förskolor och skolor 500 kr/grupp, betalas kontant eller via Swish. Kommunala förskolor och skolor har central kostnadstäckning. Grupper som uteblir utan avbokning debiteras 200 kr.

Bokning: bokning@botan.uu.seSista anmälningsdag onsdag 6 majFörst till kvarn. Ange förskolans/skolans namn, önskad dag och tid, barnens ålder samt antal barn och vuxna. Anmälningar bekräftas via e-post.

Övrigt: Ta med matsäck!

Fyll barockträdgården med blomsterprakt