Linnés trädgårdar slår upp portarna

2017-04-26

Måndag 1 maj öppnar Linnés hem och trädgårdar för säsongen. Samtidigt öppnar Café Victoria i Botaniska trädgården och barockträdgården blir mer tillgänglig då grindarna mot slottet öppnas. Välkomna till en ny trädgårdssäsong i de linneanska trädgårdarna! 

Traditionenligt öppnar vi våra trädgårdar 1 maj. Då kan ni besöka såväl Linnéträdgården och Linnés Hammarby som Tropiska växthuset. Nytt för i år är att caféet på Hammarby kommer att ha öppet för fika (men inte lunch) även på fredagar i maj. 

Valborgsmässoafton, 30 april, är Tropiska växthuset, Orangeriet i Botaniska trädgården, Linnéträdgården och Linnés Hammarby stängda. Botanska trädgården i övrigt är öppen som vanligt till kl. 19. Välkommen att leta vårtecken i fjäll, magnolialund och stenpartier.

1 maj öppnar också Teresa Rooths utställning "Jag, Linné och våra samtal" i östra flygeln på Linnés Hammarby. Så här säger Teresa Rooth om den provokation och inspiration hon hittar hos naturen och hos Linné:

"Naturen rymmer mycket. Djur, växter, ljud, doft, rörelse och stillhet. Med sin mångfald ger den stor inspiration och ibland irritation. Vad skulle Linné sagt, han som hade så bra ögon. Antagligen att allt var i sin ordning. På något sätt inspirerar han mig."

Utställningen pågår till 9 juli och är i maj öppen fredag-söndag kl. 11-17.

Nyheter