Museinatt med nycirkus, Bellman och Linné

2017-05-29

Under Museinatten i Uppsala är Tropiska växthuset, Linnéträdgården och Linnémuseet öppna kl. 20-24. Regnskogen bjuder på tropisk stämning bland bananplantor, palmer och orkidéer. Under eftermiddagen spelar Bellman, alias KnivstaSune, i växthusets vinterträdgård och på kvällen ges tre föreställningar av ”Rhizomatous aquatic” –  platsspecifik nycirkus med Ilona Jäntti. Besök också Linnés trädgård i sommarnatten och hälsa på hos familjen Linné i professorsbostaden. 

Ilona Jäntti under en nycirkusföreställning i ett tropiskt växthus. Under museinatten kan ni se henne i Tropiska växthuset."Rhizomatous aquatic" – nycirkus med Ilona Jäntti 

Upplev en unik luftakrobatik-föreställning skapad specifikt för Tropiska växthuset i Uppsala. 

Ilona Jäntti har studera akrobatik hos Cirkus Cirkör i början av 2000-talet och har sedan dess turnerat i Europa, USA och Sydamerika. Föreställningen i Tropiska växthuset stöds av "Kulturfonder för Sverige och Finland" och är en av flera platsspecifika föreställningar. 

Hela programmet för Museinatten i Uppsala hittar ni på www.uppsalasmuseer.se. Du kan också ladda ner programmet som pdf.

Entréavgift Tropiska växthuset 50 kr, Linnéträdgården med Linnémuseet 80 kr.

Nyheter