Beridna Högvakten

En spektakulär parad till häst med musik genom stadens gator avslutas med en konsert med uppvisning till häst, ett så kallat figurativt program, och detta i den fantastiska inramningen som Botaniska Trädgården ger.

Söndagen den 29 september besöker Livgardets Dragonmusikkår med fanförare ur Livgardets Livbataljon och Beridna Högvakten Uppsala. Paraden startar 12.00 och når Botaniska Trädgården 12.30.

På kvällen (kl 18.00) ges en konsert i Rikssalen på Uppsala Slottunder ledning av Mats Janhagen. Biljetterna kostar 100 kr.

Mer detaljerad information och information om biljettköp hittar ni på vår hemsida:

Exercise – recreation – culture

Ride your bike to Linnaeus' Hammarby or hike in the cultural reserve; try Qi Gong, Yoga, Taiji or boules in the Botanical Garden; dance in the Linnaeus garden.

Buy tickets for a theater performance or concert. Enjoy art works, beautiful flower beds and silence. Study, read a book or have a good coffee. In our gardens there is room for both rest and exercise!

Workout in the garden 2019

For daily information, contact the organizer.

Boules greens in the baroque garden: try out boules is available during competitions. Organizer Örsundsbro SK.

Senior Qigong at Sorbusplan (corner Norbyvägen-Villavägen, at the Nordic Africa Institute). Tuesdays May 28, June 4 and June 11, at 11am. Organizier the Swedish Church.

Qigong at Sorbusplan (corner Norbyvägen-Villavägen, at the Nordic Africa Institute): usually Mondays mid June - end of July, 5.30pm–7pm. For up-to-date information see the website for the organizer Biyunföreningen Gröna Draken.

Taiji in the baroque garden (close to Linneanum): Mondays in August, 6pm–7pm. For up-to-date information see the website for the organizer Uppsala Wudang Pai.

Summer yoga in the Botanical garden: ususally Mondays, Thursdays and Saturdays, May - August. For more information, see the facebook page Sommaryoga i Uppsala.