Sportlovskul: gå på blomjakt i trädgården

  • Datum:
  • Plats: Botaniska trädgården Villavägen 8
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Lotta S Saetre
  • Kulturevenemang, Familjeaktivitet

Vi har pyntat delar av trädgården med blommor, på temat Sveriges nationalblomma. Följ stigen för att hitta till backnejlika, gulmåra, hjortron, kattfot, linnea, nattviol, liten blåklocka, midsommarblomster, smultron... Räkna antal av varje färg, gissa var de växer, hitta djurnamn! Digital frågesport för stora som små! Start vid Tropiska växthuset.

Instruktioner för frågesporten, som du tar del av i din telefon, hittar du vid Tropiska växthuset! Här bjuder vi på exempel på några frågor som inte kräver fysisk närvaro:

https://kahoot.it/challenge/02548544

 

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare! Det finns många andra fina delar av trädgården att besöka om du behöver vänta på din tur!

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet.Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2021

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni-26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2021-04-08