När Linnésällskapet återställde Linnéträdgården

  • Datum: –13.00
  • Plats: Digitalt, se ovan.
  • Webbsida
  • Arrangör: Linnésamverkan. Värd: Svenska Linnésällskapet och Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Lotta Sturesson Seatre
  • Telefon: 018-471 2874
  • Föreläsning

När Linnésällskapet återställde Linnéträdgården med Erik Hamberg.

Lunch med Linné och hans vetenskaper. Onsdagar under perioden 7 april – 26 maj kan du lyssna till populärvetenskapliga föredrag om allt från 1700-talets brödtraditioner och familjen Linnés hushåll, till biologisk mångfald och dagens stadsplanering. Du får träffa idéhistoriker, biologer, agrarhistoriker och landskapsarkitekter.

I vår nya föreläsningsserie Lunch med Linné och hans vetenskaper får du ta del av historiska tillbakablickar och modern forskning.

Hela föreläsningsserien ”Lunch med Linné och hans vetenskaper” direktsänds på Facebook och SLU Play. Du kan också se föredragen i efterhand via Youtube. Sändningarna startar klockan 12 på onsdagar och du hittar dem på  Linné Uppsalas Facebooksida

Den som lyssnar och ser dem i direktsändning via Facebook kommer att kunna ställa frågor till föredragshållaren. Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig till alla som är nyfikna på Linné och hans vetenskaper.

Program

5/5 kl. 12.00 När Linnésällskapet återställde Linnéträdgården med Erik Hamberg.

Facebooksida om evenemanget - När Linnésällskapet återställde Linnéträdgården

Erik berättar om hur Linnéträdgården, som under 1800-talet blivit omvandlad till en vanlig park, under åren 1919-1923 restaurerades av det då nybildade Svenska Linnésällskapet. Med omfattande insatser återfick trädgården det utseende som den hade på Linnés tid. Numera hör Linnéträdgården till Uppsalas mest populära besöksmål.

Erik Hamberg är också verksam som sekreterare i Svenska Linnésällskapet. Värd för föredraget är Linnésällskapet i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar.


Kommande programpunkter i föreläsningsserien:

19/5 kl. 12 Det gröna offentliga rummet – från Linné och framåt med Roger Elg, SLU.

26/5 kl. 12 Linnés vilda växter kring Uppsala med Anja Rautenberg, Länsstyrelsen i Uppsala län.

När Linnésällskapet återställde Linnéträdgården

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet.Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2021

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni-26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2021-04-08