Hammarbydagen

Följ med på visningar och vandringar i park och kulturreservat. Bygg ett bihotell eller se på när kakelugnsmakaren sätter kakelugn i soldattorpet. Aktiviteter för hela familjen.

Möt våren längs kulturstigen och i parken. Följ med bonden, agrarhistorikern och botanisten på visningar.

Program

11-13 Sådd av historiska grönsaker i Linnés kålgård.

11.30 Kort visning i Linnés bostadshus.

12.30 Vandring med bonden i 1700-talets odlingslandskap.
Kort visning i bostadshuset (engelska).

13.30 Vandring med agrarhistorikern längs kulturstigen.
Kort visning i Linnés bostadshus.

14.30 Visning i trädgård och park, bland Linnés växter.
Kort visning i Linnés bostadshus.

15.30 Kort visning i Linnés bostadshus.

16.30 Kort visning i Linnés bostadshus (engelska).

Entréavgift 100 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet. Även fri entré för 1700-talsklädda.

 

Miljöbild från Linnés Hammarby. I förgrunden en gräsmatta med blommande hålnunneört, Corydalis cava. I bakgrunden huvudbyggnaden, östra flygeln och nakna träd. Himlen är klar och blå och solen skiner.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2022

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni–26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

prel. Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2022-03-01