Museinatt i tropikerna och sommarnatten

  • Datum:
  • Plats: Botaniska trädgården Villavägen 8
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar i samarbete med Uppsalas museer
  • Kontaktperson: Lotta Saetre
  • Konsert, Kulturevenemang

Upplev skymningen och sommarnatten i Uppsalas finaste regnskog.

Kl. 15 Celsius – Den okände mannen med det välkända namnet. Martin Ekman visar utställningen om Celsius i Barockträdgården.

Kl. 16–22 Visor och ballader: Visfestival på gräsmattan bredvid Tropiska växthuset.

Grindarna till trädgården stänger vid midnatt.

Hela dagen: 300 års vädermätningar – från Celsius till idag

I Uppsala har vi en av världens äldsta sammanhängande vädermätningar. Mätningarna startades av Uppsalaforskarna Anders Celsius och Erik Burman redan 1722, så i år firar Uppsala 300 år med av meteorologisk data om vår jord. I en ny utställning i barockträdgården (nära grinden mot Carolina Rediviva) kan du lära dig mer om Celsius och om hur hans arbete med mätningar av temperatur, havsnivå och norrsken är till nytta för dagens och framtidens klimatforskning.

Tropiska växthuset även öppet kl. 11–16.

 

Entréavgift Tropiska växthuset 50 kr.

Biljetter till visfestivalen 150 kr.

 

Program för hela Museinatten hittar du på www.uppsalasmuseer.se.

Knivsta-Sune spelar på sin luta klädd i sjuttonhundratalsinspirerade kläder: vit kråsskjorta, röd väst och grå byxor. På huvudet en vitlockig peruk med tofs i nacken. I bakgrunden inomhusmiljö från Tropiska växthuset.

Motion – rekreation – kultur

Cykla till Linnés Hammarby eller vandra i kulturreservatet. Prova på Qi Gong, Yoga, Taiji och boule i Botaniska trädgården.

Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion!

Träna i våra trädgårdar 2022

För dagsaktuell information, kontakta respektive arrangör.

prel. Boulebanor i barockträdgården: Möjlighet att prova på boule finns i samband med tävlingar. Arrangör Örsundsbro SK.

prel. Senior Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): datum och tider ej fastställda på grund av Corona-pandemin. Arrangör Svenska kyrkan.

Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 7 juni–26 juli kl. 17.30. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.

prel. Sommaryoga i Botaniska trädgården: oftast måndagar, onsdagar och lördagar, april – augusti. För mer information se facebook-sidan Sommaryoga.

Utställningar Uppsala linneanska trädgårdar

Senast uppdaterad: 2022-03-01