Vänföreningar och samarbetsparter

Uppsala linneanska trädgårdar ingår i ett flertal nätverk och samverkar med flera olika föreningar och organisationer.

Om du som privatperson vill stödja och/eller engagera dig i vår verksamhet kan du bli medlem i någon av våra vänföreningar.

Några av de linneanska trädgårdarnas samverkansparter och nätverk.

Linnés vänner

Linnés vänner är vänförening till Uppsala linneanska trädgårdar. De ordnar föreläsningar, visningar och resor för sina medlemmar samt deltar i olika evenemang i de linneanska trädgårdarna.

Medlemskap kostar 150 kr. Som medlem har du fri entré till Tropiska växthuset i Botaniska trädgården, till Linnéträdgården, Linnémuseet och till Linnés Hammarby. Du får också 50% rabatt på avgiften för temavisningar.

Svenska Linnésällskapet

Svenska Linnésällskapet driver Linnémuseet med Carl von Linnés professorsbostad, som ligger i Linnéträdgården. Bostaden är öppen för besökare maj–september. Sällskapet ordnar aktiviteter för medlemmar och allmänheten samt ger ut Svenska Linnésällskapets Årsskrift (SLÅ).

Medlemskap i Svenska Linnésällskapet kostar 250 kr. Som medlem har du fri entré till Linnéträdgården, Linnémuseet och Linnés Hammarby. Du får också 50% rabatt på avgiften för temavisninga i dessa anläggningar.